DAC PREMIUM

Najviši standardi, jednostavno postignuti.

DAC PREMIUM i DAC PREMIUM+ autoklavi koriste tzv. Twin chamber tehnologiju zahvaljujući kojoj se komora zagrije pomoću pare, koja se zatim koristi kao sredstvo sterilizacije. Klasični autoklavi koriste el.energiju za zagrijavanje komore što donosi dodatne troškove.
Twin chamber tehnologija također nudi i prednost u brzini sterilizacije, jer se zrak iz šupljih instrumenata, sterilizacijskih vrećica i komore brže evakuira.
Uz DAC PREMIUM autoklave štedi se vrijeme i troškovi energije, dok Vi i Vaši pacijenti imate najbolju moguću zaštitu od infekcija popraćenu izvješćima o obavljenoj sterilizaciji.

Ukratko

  • Kratki sterilizacijski ciklusi uz Twin chamber tehnologiju
  • Stand-by način rada: ušteda energije uz automatsko smanjivanje temperature
  • Autoklavi prate sve relevantne sterilizacijske norme
  • Dokumentacija uz pisač, memorijske kartice ili PC
  • Jednostavno upravljanje uz ekran osjetljiv na dodir

Pojednostavljena sljedivost
Uz DAC PREMIUM autoklave možete brzo i jednostavno pratiti koji su instrumenti korišteni na pacijentima i time povećati kvalitetu sljedivosti. Možete i namjestiti parametre koji se moraju ispuniti da bi sterilizirani instrumenti bili 100% sigurni za korištenje. DAC PREMIUM i DAC PREMIUM+ nude potpuni program sljedivosti sterilizacije.
Efikasno grijanje
DAC PREMIUM i DAC PREMIUM+ koriste tzv. twin chamber tehnologiju pomoću koje se sterilizacijska komora zagrijava sa parom koja se zatim koristi za sterilizaciju. Rezultat toga je ušteda u energiji u usporedbi sa konvencionalnim sterilizatorima koji koriste električne grijače kako bi zagrijali komoru.
Jednostavno i intuitivno
Uz veliki ekran osjetljiv na dodir, izgled DAC PREMIUM autoklava ističe se među konvencionalnim sterilizatorima B klase. Navigacija kroz meni je toliko intuitivna da su greške korisnika stvar prošlosti. Možete odabrati postavke brzo i jednostavno, a također možete namještati i pozadinsku izgled ekrana prema svojim željama.
Brzo izbacivanje zraka
Kvaliteta sterilizacije ne ovisi samo o kvaliteti pare. Performanse vakuumske tehnologije su također vrlo važne u rezultatima sterilizacije. Tzv. twin chamber tehnologija također nudi veliku prednost jer se zrak jako brzo izvlači iz šupljih instrumenata, sterilizacijskih vrećica i komore. Istodobno, zrak se izvlači iz pare izuzetno efektivno što uvelike skraćuje proces sterilizacije i produžuje radni vijek vakuum pumpe.

Sterilizacija gotova u nekoliko minuta

U brzom načinu rada, nezapakirani instrumenti mogu se sterilizirati za samo 15 minuta – uključujući pred vakuumiranje i vakuumsko brzo sušenje. Iz tog razloga, DAC PROFESSIONAL je jedan od najboljih autoklava u svojoj klasi na tržištu.
Program Vrijeme programa (bez sušenja) Vrijeme sušenja
Do 6 kg1/7 kg2 nezapakiranih instrumenata
Universal program 21 min 12 min
Brzi B program 12 min (1,5 kg zapakirano ili 6/7 kg nezapakirano) 6 min
Brzi S program 10 min (nezapakirano) 2 min
Nježni program 36 min 12 min
Prion program 45 min 12 min
Vakuum test 18 min (prazan) -

DAC PREMIUM
18.4 l zapremnine
Paket uključuje:
6 plitica
Stalak za plitice i kasete
Držač plitica
CF memorijska kartica

DAC PREMIUM +
23.8 l zapremnine
Paket uključuje:
6 plitica
Stalak za plitice i kasete
Držač plitica
CF memorijska kartica

Tehnički podaci

DAC PREMIUM DAC PREMIUM +
Električni priključak 3.400 W / 220 – 240V / 50-60 Hz 3.400 W / 220 – 240V / 50-60 Hz
Vanjske dimenzije (V x Š x D) 47 x 56.5 x 69 cm
Sterilizacijska komora (Ø x dubina) 25 x 35 cm 25 x 45 cm
Težina (bez tereta) 59 kg 66 kg
Maks. kapacitet tereta Instrumenti: 6 kg; Tekstil: 2 kg Instrumenti: 7 kg; Tekstil: 2.5 kg
Spremnici Čista voda: 5 l (za otpr. 7 ciklusa); Otpadna voda: 3 l Čista voda: 5 l (za otpr. 7 ciklusa); Otpadna voda: 3 l